PMI сертификација

PMI сертификација

Како се пријавити за PMP сертификацију PMI

Ваше путовање сертификацијом почиње са вашом пријавом

Научите како да довршите пријаву у само 3 корака. Покажите да имате оно што је потребно да добијете свој сертификат за професионалац за управљање пројектима (PMP)®.

3 корака да се пријавите

1.Потврдите да испуњавате услове

Први корак је потврда да имате образовање, обуку и искуство на послу да бисте се квалификовали за PMP испит. Дакле, пре него што се пријавите за испит, уверите се да испуњавате један од следећих критеријума:

 • Четворогодишњи факултет / универзитетска диплома
 • 36 месеци искуства у вођењу пројеката у протеклих осам година
 • 35 сати едукације/обуке за управљање пројектима или CAPM® сертификације

— или —

     Виша школа или диплома средње школе

 • 60 месеци искуства у вођењу пројеката у протеклих осам година
 • 35 сати едукације/обуке за управљање пројектима или CAPM® сертификације                                                                                                                                                  2. Прикупите своје податке

Документујте своје искуство у вези са прошлим пројектима и обуком. Испод је неколико примера који ће вам помоћи да вас води кроз процес документације:

 • Пројекти које сте водили
 • Где сте радили
 • Ваша улога и одговорности
 • Трајање пројеката
 • Обука коју сте завршили
 • Институције које су присуствовале
 • Курсеви завршени
 • Квалификациони сати                                                                                                                                                                                                                                                              3. Попуните и пошаљите своју PMP апликацију

Започните ствари и подесите свој PMI налог тако што ћете се регистровати одмах или када се пријавите.

Савети за Несметан Процес пријаве:

 • Сазнајте више о алатима за припрему и саветима који ће вам олакшати пут до PMP сертификације.
 • Припремите своје искуство у управљању пројектима и информације о обуци (други корак).
 • Не журите. Апликација је сачувана док идете, тако да можете направити паузу ако је потребно.
 • Не заборавите да региструјете PMI.орг кориснички налог пре него што кренете даље са својом апликацијом.

Спремни да започнете?

ЦПМ пакети услуга за PMI сертификацију намењени су запосленима у компанијама и институцијама који намеравају да се цертифицирају у области управљања пројектима, и стекну једну од најпрестижнијих међународних титула у овој области.

 

Као резултат дванаестогодишњег искуства у обуци и сертификовању менаџера пројеката, као и пружања консултантских услуга компанијама и појединцима укљученим у управљање пројектима, ЦПМ је дизајнирао пакете услуга који помажу професионалцима на путу до PMI сертификације и значајно повећавају вероватноћу полагање испита.

С обзиром на значајну посвећеност која се захтева приликом пријаве за PMI испит, ЦПМ је приметио да је клијентима често потребна помоћ при упису на PMI и регистрацији за PMI испит, па је ову услугу укључио у своју пакетну понуду.

 

Такође, искуство нам је показало да су менторске сесије са искусним PMI сертификованим ЦПМ консултантима од велике помоћи учесницима у процесу припреме за PMI сертификацију. На менторским ЦПМ сесијама клијентима се пружа конкретна помоћ у припреми испита, дају им се савети за успешно полагање и усмерава њихова практична припрема за испит.

 

Да би сертификовани пројектни менаџер одржао своју PMI PMP® сертификацију, потребно је прикупити 60 ПДУ (Professional Development Units), тј. „Професионални бодови“ у периоду од три године. Бодови обухватају учешће на обукама, конференцијама, предавањима из области управљања пројектима и другим развојним активностима.

 

Како до најпризнатијег сертификата у Пројектном менаџменту PMP – Практичан водич

ЦПМ пакети услуга за PMI сертификацију намењени су запосленима у предузећима и институцијама који намеравају да се сертификују у области пројектног менаџмента, и стекну једно од најпрестижнијих међународних звања у овој области.

Као резултат дванаестогодишњег искуства у едукацији и сертификацији пројектних менаџера, као и пружању консултантских услуга компанијама и појединцима који се баве пројектним менаџментом, ЦПМ је осмислио пакете услуга које помажу професионалцима на путу до PMI сертификата и значајно повећавају вероватноћу успеха на испиту.

С обзиром на значајно ангажовање неопходно приликом пријављивања за PMI испит, ЦПМ је уочио да је клијентима често потребна помоћ приликом учлањења у PMI и пријављивања PMI испита, па је стога и ову услугу уврстио у своју понуду пакета.

Такође, искуство нам је показало да су менторске сесије са искусним PMI сертификованим ЦПМ консултантима од велике помоћи полазницима приликом процеса припреме за PMI сертификацију. На менторским ЦПМ сесијама се клијентима пружа конкретна помоћ у припреми испита, дају им се савети за успешно полагање и усмерава се њихова практична припрема за испит.

Да би сертификовани пројектни менаџер одржао свој PMI PMP® сертификат, потребно је да сакупи 60 PDU (Professional Development Units) тј. „професионалних поена“ током периода од три године. Поени подразумевају учешће на обукама, конференцијама, држање предавања из области пројектног менаџмента и друге развојне активности.

 
10 ОСНОВНИХ РАЗЛОГА ЗА PMI PMP® СЕРТИФИКАЦИЈУ

Међународна PMI сертификација руководилаца пројеката је веома значајна за привреде региона, јер потврђује квалитет наших кадрова и тиме директно доприноси развоју привредне сарадње, развоју људских ресурса и пословних потенцијала за сарадњу региона са Европом и другим развијеним земљама у свету. Додатно, PMI сертификација представља потврду да сте Ваше искуство и знање подигли на виши ниво.Представљамо вам 10 основних разлога зашто треба да размислите о PMI PMP® сертификацији:

 1. Сертификовани руководиоци пројекта имају развијено јединствено мишљење о стандардима за управљање пројектима, техникама, најбољој пракси и актуелним трендовима у овој области;
 2. У процесу сертификације научићете трикове и технике које ће Вам помоћи у вашим редовним активностима управљања пројектом
 3. Приликом запошљавања, многе компаније сада дају предност пројектним менаџерима који су PMI сертификовани PMP®;
 4. PMI PMP сертификат је међународно признати ниво ваше професионалне способности;
 5. Ако радите за фирму која послује на регионалном или међународном тржишту, ваш PMI сертификат може помоћи и вашој компанији да осваја нове послове, што Вас чини вреднијим ресурсом за компанију;
 6. PMI PMP® акредитација ће Вам пружити могућност удруживања и сарадње са другим PMI PMP® професионалцима;
 7. PMI PMP® сертификат ће подићи Ваш рејтинг у пословном свету и међу Вашим колегама;
 8. PMI PMP® статус ће Вам обезбедити могућности подучавања будућих кандидата за PMI PMP® сертификацију;
 9. PMI сертификација води Вас ка даљој акредитацији, повећању знању и професионалним могућностима;
 10. PMI PMP® статус ће Вас у очима пословних људи и HR професионалаца разликовати од свих осталих стручњака за управљање пројектима.
Више о PMI PMP® сертификацији можете погледати на следећем линку.