PMI сертификација

PMI сертификација

Како до најпризнатијег сертификата у Пројектном менаџменту PMP – Практичан водич

ЦПМ пакети услуга за PMI сертификацију намењени су запосленима у предузећима и институцијама који намеравају да се сертификују у области пројектног менаџмента, и стекну једно од најпрестижнијих међународних звања у овој области.

Као резултат дванаестогодишњег искуства у едукацији и сертификацији пројектних менаџера, као и пружању консултантских услуга компанијама и појединцима који се баве пројектним менаџментом, ЦПМ је осмислио пакете услуга које помажу професионалцима на путу до PMI сертификата и значајно повећавају вероватноћу успеха на испиту.

С обзиром на значајно ангажовање неопходно приликом пријављивања за PMI испит, ЦПМ је уочио да је клијентима често потребна помоћ приликом учлањења у PMI и пријављивања PMI испита, па је стога и ову услугу уврстио у своју понуду пакета.

Такође, искуство нам је показало да су менторске сесије са искусним PMI сертификованим ЦПМ консултантима од велике помоћи полазницима приликом процеса припреме за PMI сертификацију. На менторским ЦПМ сесијама се клијентима пружа конкретна помоћ у припреми испита, дају им се савети за успешно полагање и усмерава се њихова практична припрема за испит.

Да би сертификовани пројектни менаџер одржао свој PMI PMP® сертификат, потребно је да сакупи 60 PDU (Professional Development Units) тј. „професионалних поена“ током периода од три године. Поени подразумевају учешће на обукама, конференцијама, држање предавања из области пројектног менаџмента и друге развојне активности.

 
10 ОСНОВНИХ РАЗЛОГА ЗА PMI PMP® СЕРТИФИКАЦИЈУ

Међународна PMI сертификација руководилаца пројеката је веома значајна за привреде региона, јер потврђује квалитет наших кадрова и тиме директно доприноси развоју привредне сарадње, развоју људских ресурса и пословних потенцијала за сарадњу региона са Европом и другим развијеним земљама у свету. Додатно, PMI сертификација представља потврду да сте Ваше искуство и знање подигли на виши ниво.Представљамо вам 10 основних разлога зашто треба да размислите о PMI PMP® сертификацији:

  1. Сертификовани руководиоци пројекта имају развијено јединствено мишљење о стандардима за управљање пројектима, техникама, најбољој пракси и актуелним трендовима у овој области;
  2. У процесу сертификације научићете трикове и технике које ће Вам помоћи у вашим редовним активностима управљања пројектом
  3. Приликом запошљавања, многе компаније сада дају предност пројектним менаџерима који су PMI сертификовани PMP®;
  4. PMI PMP сертификат је међународно признати ниво ваше професионалне способности;
  5. Ако радите за фирму која послује на регионалном или међународном тржишту, ваш PMI сертификат може помоћи и вашој компанији да осваја нове послове, што Вас чини вреднијим ресурсом за компанију;
  6. PMI PMP® акредитација ће Вам пружити могућност удруживања и сарадње са другим PMI PMP® професионалцима;
  7. PMI PMP® сертификат ће подићи Ваш рејтинг у пословном свету и међу Вашим колегама;
  8. PMI PMP® статус ће Вам обезбедити могућности подучавања будућих кандидата за PMI PMP® сертификацију;
  9. PMI сертификација води Вас ка даљој акредитацији, повећању знању и професионалним могућностима;
  10. PMI PMP® статус ће Вас у очима пословних људи и HR професионалаца разликовати од свих осталих стручњака за управљање пројектима.
Више о PMI PMP® сертификацији можете погледати на следећем линку.